Meer informatie

Een kastanje hekwerk is erg populair door zijn rustieke uitstraling. Aangezien kastanjehout een houtsoort is die niet van ver geïmporteerd moet worden, is een kastanje omheining goed voor het milieu.

 Kastanje hekwerk

<foto toevoegen>

Het om een houten tuinafsluiting bestaande uit dunne latten uit kastanjehout die 5 à 10 centimeter uit elkaar staan en aan elkaar vastgemaakt zijn met ijzerdraad. Dit vormt een mooie omheining met een natuurlijke en landelijke uitstraling.

Kastanje hekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, waardoor je zelf het uitzicht ervan goed kan bepalen. De kastanje latten worden in rollen geleverd, waardoor een snelle plaatsing mogelijk is.

De prijs van deze rollen is redelijk laag.

De beperkte stevigheid van kastanje hekwerk is een negatief punt.

Daarnaast biedt dit type afsluiting ook niet veel bescherming tegen nieuwsgierige blikken.

Kastanje poort

In een kastanje hekwerk verwerkt men ook vaak een poort, bijvoorbeeld om makkelijk de moestuin of het dierenerf te bereiken. 

Door een kastanje poort te plaatsen blijft het natuurlijke uitzicht van deze tuinafsluiting behouden. De kastanje poort wordt met behulp van scharnieren aan de steunpalen van de kastanje omheining bevestigd en meestal wordt ze extra verstevigd.

Kastanje afsluiting plaatsen

Een kastanje hekwerk plaatsen is niet zo moeilijk. Aangezien de afsluitingen vaak in rollen van 5 meter geleverd worden, kunnen de plaatsingswerkzaamheden snel verlopen. Men bevestigt de kastanje afsluiting aan steunpalen. Om voldoende stevigheid te bieden moeten deze diep genoeg in de grond staan. Het hekwerk zelf wordt dan aan deze palen vastgemaakt.

Om twee rollen aan elkaar vast te maken kan je de ijzerdraad van de twee rollen aan elkaar bevestigen. Met het oog op extra stevigheid kan je natuurlijk een extra steunpaal plaatsen en beide rollen aan deze paal bevestigen.